Дълбока дързост - Брене Браун

Дълбока дързост
Автор: Брене Браун
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Август"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-10-22
Нашата цена: 12.65 лв
 

Брене Браун опровергава всеизвестния мит, че уязвимостта е слабост и доказва, че тя е нашата най-точна мярка за смелостта.

Уязвимостта е едновременно в основата на такива трудни емоции като страх, скръб и разочарование, и място, където се раждат любов, чувство за принадлежност, радост, емпатия, иновации и креативност. Когато бягаме от уязвимостта, ние се дистанцираме от преживяванията, които придават цел и смисъл на живота ни.

Дълбока дързост не е за това как да печелим или да губим. Тя е книга за смелостта. В свят, където преобладава нагласата, че все нещо не ни стига и където страхът се е превърнал във втора природа, уязвимостта е пагубна. Неудобна. Понякога дори малко опасна. Ако проявим уязвимост, се подлагаме на много по-голям риск да бъдем критикувани или наранени. Но ако отстъпим крачка назад, ще установим, че това не е толкова неудобно, опасно и болезнено, колкото да стоим отстрани, да наблюдаваме живота си като зрители и да се питаме какво ли би станало, ако имахме смелостта да излезем на арената.

Дълбока дързост е практика и могъщ нов начин да проявим индивидуалността си.

Брене Браун е изследовател, автор и университетски преподавател. Тя проучва влиянието на такива общочовешки преживявания като срама и страха и как практикуването на устойчивост срещу тях във всекидневния ни живот може да промени начина, по който живеем, обичаме и се справяме като родители и лидери.