Комбинацията на звездните влияния - Рейнолд Ебертин

Комбинацията на звездните влияния
Автор: Рейнолд Ебертин
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Лира Принт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-10-29
Нашата цена: 14.56 лв
 

Книгата, наричана още „библията на космобиологията”, е издадена за първи път през 1940 година, а впоследствие е допълвана и многократно преиздавана. Тази творба разяснява развитието на науката космобиология и излага методите на това прогресивно направление в астрологията. Разработката поставя акцент върху космобиологичния характер и съдбата, изследвани чрез тълкуване на звездните тела и други астрономически точки в графика на индивида. Описанията на различните комбинации от срединни точки са добре дефинирани, лесни за следване и прилагане.
Това е основен учебник по космобиология, написан от най-големия изследовател на темата, и би трябвало да бъде под ръка на всеки астролог.

Рейнолд Ебертин е астролог, изследовател, който доразвива и прилага нашироко в практиката си срединните точки и 90-градусовата скала на четвъртата хармоника, залегнали в основата на науката космобиология. Ебертин неуморно поощрява медицинското приложение на астрологията – като средство за диагностика, превенция и удачен избор на време за насрочване на операции.
Поради многогодишните му изследвания върху връзката между анатомичните съответствия и зодиакалните градуси, и заради обоснованото използване на полупунктовете, Ебертин е смятан за основателя на съвременната космобиология.

„… Интерпретациите на определени планетни съчетания, представени в тази книга, имат за цел да дадат поглед върху предразположението, способностите, аспектите на характера и възможностите на съдбата на индивида. В това отношение те помагат за анализа на човешкото същество от психологическа, медицинска и социологическа гледна точка. Читателят вижда как може да съчетае различните елементи от своята рождена карта, за да оформи значим свой портрет. Това води след себе си съотнасянето на традиционното познание с новите методи на изследване. Тази процедура представлява опит да се създаде връзка между митичната и символичната мисъл и естествените науки, следователно за синтезиране на древната астрологическа традиция със съвременните психологически схващания…
За разлика от традицията, която повече или по-малко иска да тълкува съдбата, моето начинание се състои в тълкуване на съдбата въз основа на соматопсихичното предразположение или нрава на човека… Интерпретацията на самата рождена диаграма и на житейските събития става по-лесна и по-разбираема, ако човек започне от осъзнаването, че всяко действие е родено от определена емоционална структура и обратно, всяко събитие предизвиква емоционална реакция…”
Рейнолд Ебертин