Милиардерът без милиарди - Конър О Клири

Милиардерът без милиарди
Автор: Конър О Клири
Обем: 436 стр.
Формат в мм.: 150х230
Издател: ИК "Жануа 98"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-11-12
Нашата цена: 18.20 лв
 

„Чък Фийни е забележителен модел за подражание, най-яркото олицетворение на принципа „Дарявай, докато си още жив“.“ – Бил Гейтс

„Може никога да не попаднете на толкова вдъхновяващо четиво като книгата на Конър О Клири „Милиардерът без милиарди“.“ – „Вашингтон Пост-Експрес“

През 1988 г. списание „Форбс“ обявява Чък Фийни за двайсет и третия най-богат жив американец. Но „Форбс“ греши и ще повтаря тази грешка още дълго, година след година. Чък Фийни се е освободил от богатството си. Той е милиардерът без милиарди.

Роден през периода на Голямата депресия в САЩ в работническо семейство на ирландски имигранти, Фийни натрупва състояние като съосновател на най-голямата световна верига за безмитна търговия на дребно „Дюти Фри Шопърс“/Duty Free Shoppers. Влиянието му става още по-голямо с основаването на „Атлантик Филантропис“/Atlantic Philanthropies – една от най-щедрите анонимни благотворителни фондации в света, в която той тихомълком влага цялото си многомилиардно състояние.

„Милиардерът без милиарди“ е история за един от най-големите, но неразказани успехи в търговията на дребно през двайсети век и за впечатляващото дело на един от най-скритите от камерите филантропи на света.