Жената от Исла Негра - Мария Фасе

Жената от Исла Негра
Автор: Мария Фасе
Обем: 168 стр.
Формат в мм.: 120х200
Издател: ИК "Рива"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-11-19
Нашата цена: 7.28 лв
 

Животът на Елиса се променя радикално, когато с майка си Ракел се нанасят в къщата на Пабло Неруда в Исла Негра. Свикнало до тогава със скромно ежедневие, момичето се превръща в любимка на Делия дел Карил – съпругата на поета. От тази аристократична и блестяща жена Елиса ще научи уменията и обноските на изтънчена млада госпожица, но и някои житейски уроци, които ще я водят по лъкатушещия път към зрелостта. Между географски карти, бутилки с корабчета и най-живописни морски предмети, изобилстващи в емблематичната къща в Исла Негра, Елиса ще открие изневерите на поета, очарованието на поезията му, мистериите на любовта и на копнежа... и една неподозирана тайна...

Роман с реални персонажи и събития, случили се между 1953 и 1961 г. в Исла Негра, дома на Пабло Неруда недалеч от чилийската столица. Един неотразим и гениален Неруда, жесток и чистосърдечен, изкусителен и егоистичен, белязал с огън съдбите на жените в своя живот.

Мария Фасе е родена през 1969 г. в Буенос Айрес. Писател, преводач, журналист, кино и литературен критик. Пише за различни испански и аржентински медии като El País и La Nación. Носителка на множество литературни отличия, нейните творби са включени в различни антологии и сборници и са преведени на немски, френски, холандски, португалски и руски език.