Алиса и петък вечер - Деси Нико

Алиса и петък вечер
Автор: Деси Нико
Обем: 236 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Фабрика за книги"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-12-01
Нашата цена: 13.64 лв
 

"Силата да обичаш е като пастата за зъби – все ти се струва, че съвсем е свършила, че на сутринта няма да можеш да изстискаш нищо от тубичката, но все пак успяваш да си измиеш зъбите отново и отново..."

Това е историята на една софийска Алиса. Разочарована от живота в Страната на табелките, тя се връща у дома, за да изследва всички пропуснати светове – в главата си и извън нея.

АЛИСА И ПЕТЪК ВЕЧЕР е залисан роман. Роман за търсенето, наркотиците, Любовта.

"Най-много за живота на хората можеш да разбереш в петък вечер. Може би това трябваше да бъде смисълът на работата ми като сервитьорка. Записвах мислите си по гърбовете на сметките.
За пореден път реших да подредя живота си. Подредих си... гардероба. Обикновено решенията да се оправя живот започват от гардеробите. Лошото е, че свършват пак там."

Деси Нико е чаровница – на живо и на хартия. Усмихва ти се жизнерадостно, сякаш целият свят е наред, и трудно можеш да си представиш, че е видяла отблизо тъжните светове, за които понякога пише.

Ако я питаш за образованието ѝ, отговаря:

„Английска гимназия, после PR в Софийския и магистратура Режисура в Нов Български... Но едва ли има значение. През студентските си години бях заета да не ходя на лекции и да правя една след друга всички грешки, които един млад човек може да прави. Радвам се, че избрах да живея така!“

В дебютния си роман „Алиса и петък вечер“ Деси разказва именно за младежките грешки и очарования.

А след тях?

„Известно време пишех за лайфстайл медии, на пълен работен ден. Спрях. Гордея се с някои статии, но не искам повече да ми се налага успоредно с това да се занимавам и с теми, които не са ми толкова интересни. Важно ми е да остана вдъхновена, неизхабена, за да се съсредоточа върху собствените си литературни и режисьорски проекти.“