Машина за ангели - Ник Харкауей

Машина за ангели
Автор: Ник Харкауей
Обем: 632 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-12-18
Нашата цена: 16.25 лв
 

Жизнерадостно тържество от смела изобретателност… чиста наслада. Какво приключение!
Патрик Нес

Това брилянтно безгранично творение на тъмен гений се захранва от собствена френетична енергия и избухва в безкрайно остроумие, изобретателна амбиция и дяволски добро писане! Ще я приключите, изпълнени със страхопочитание и останали без дъх, изпитали наистина нещо специално.
Мат Хейг

Джо Спорк прекарва дните си в поправка на часовници. Той е син на известен лондонски гангстер – касоразбиващия, влакоограбващ и картинокрадлив Матю „Картечния“ Спорк – но е загърбил тази част от фамилната история и търси спокойния, достоен живот на дядо си.
Само че семейното минало го догонва и го понася на вихъра си, когато Джо случайно активира необичаен часовников механизъм, който се оказва… машина за унищожение на света. Или може би за спасението му?
Със спокойния живот е свършено в миг. Джо е на мушката на британското правителство (по-точно негова секретна служба, неограничена от законите) и на диаболичен диктатор, оглавил орден от луди монаси с вкус към странни технологии. На негова страна обаче са Еди Банистър – завеяна любезна старица и пенсиониран секретен агент с бомба в чантата, и митична адвокатска кантора, която оказва спешни услуги от всякакъв калибър. Ама наистина всякакъв.
Джо Спорк трябва да спаси света, но за целта се налага да се пребори с механизирани войници, психопатични серийни убийци, гениални учени и какви ли не други заплахи за разумния живот във Вселената. А може би е време да призове на помощ лондонския подземен свят, затънал в летаргията на лесни и сигурни престъпления?
Едно е сигурно – ще има фойерверки.

Ник Харкауей е наследил от баща си, легендарния писател Джон льо Каре, умението да разказва завладяващи истории.