Предварително изпълнение на индивидуални административни актове - Евгени Стоянов

Предварително изпълнение на индивидуални административни актове
Автор: Евгени Стоянов
Обем: 132 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-01-01
Нашата цена: 11.18 лв
 

Проблемите на изпълнението на индивидуалните административни актове винаги са представлявали интерес за административноправната наука и практика. Този интерес е обусловен от множество фактори, сред които най-важни са икономическите и социалните промени в Република България, които настъпиха след 1989 г. В резултат от тях се промени и ролята на държавата и на преден план излезе необходимостта от защита на интересите на отделните граждани и организации, при запазване на баланс с интересите на обществото. Но изпълнението не е свързано единствено със сферата на държавното управление, а надхвърля нейните граници. То има значение за всеки един аспект от човешката дейност и разкрива основните си характеристики, ако бъде поставено в контекста на обществените отношения.

Настоящото кратко изследване е опит да се даде отговор на някои въпроси, свързани с предварителното изпълнение на индивидуални административни актове, които все още създават неяснота в теорията и практиката. То е неразривно свързано и с проблема за неговото спиране, което също е предмет на анализ.

Евгени Стоянов е бил прокурор в Софийска районна прокуратура и в Софийска градска прокуратура. Бил е наблюдаващ прокурор по делото „КТБ“. Към настоящия момент е съдия в Административен съд София-град. Хоноруван преподавател по „Административно право и административен процес" в Юридическия факултет на УНСС.