Как се ражда социален проблем - Милена Якимова

Как се ражда социален проблем
Автор: Милена Якимова
Обем: 440 стр.
Формат в мм.: 160х220
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2017-01-05
Нашата цена: 26.39 лв
 

Милена Якимова е социолог. Преподава социална теория, социална критика и колективни идентичности в катедра „Социология” на Софийския университет. Тя е член на редколегията на списание Критика и хуманизъм Автор е на монографията София на простолюдието (с тарикатско-български речник) (София: Изток-Запад, 2010), както и на множество други статии и студии.

Дали ако преодолеем реификациите, обективациите, които са фигури на господството, връщайки се към непосредствеността, към автентичността, бихме достигнали наистина до освобождение?

Боян Знеполски

Трудът на Милена Якимова предлага да се борим с тези ефекти на мистицизма на магмената автентичност като мислим. Като открием нов начин на мислене на социалните отношения, който ни позволява да схванем свободата, общността, субектността като постижения.

Тодор Христов

Добрата теория винаги има излаз към актуални научни и обществени дебати: либерализма и либералните политически теории, индивидуалната свобода, протестните социални движения и несигурността в съвременните общества.

Пепка Бояджиева

Рационалността, която прави възможна критиката на господстващите репрезентации, се ражда не само и не толкова в теоретично школуваните умове, колкото от самата банална всекидневна рационалност на елементарните социални взаимодействия.

Христо Тодоров