Пазителят. Том 2. Желязната бездна - Виктор Пелевин

Пазителят. Том 2. Желязната бездна
Автор: Виктор Пелевин
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-01-14
Нашата цена: 13.65 лв
 

Виктор Пелевин е един от най-популярните и обсъждани руски автори, отдавна станал култово име за любителите на дръзката литература. Вече повече от двайсет години той руши удобните истини и осмива господстващите представи.

„Пазителят. Том 2. Желязната бездна“ продължава историята на Алекс де Киже и разплита тайните на утопичния свят, създаден от месмеристите през XVIII век. Виктор Пелевин не пропуска възможността да си поиграе с читателите, вплитайки в историята източна философия, мистика, дори сатира и черен хумор.

Авторът е уникален със своеобразния си поглед върху нещата от живота: не трябва да се вярва на това, което се вижда, защото то може да се окаже съвсем не това, за което се мисли. При него границите между реалността и фантазията са размити, което прави книгите му – и в частност „Пазителят. Том 2. Желязната бездна“ – особени и неповторими.

Виктор Пелевин не е остарял и произведенията му не са вече пасивни и спокойни. Той просто е минал на ново ниво: търси смисъла на човешкото битие и адекватен начин за осмислянето му. Това е достъпно за малцина...