Портрет на една конспирация - Дона Русо Морин

Портрет на една конспирация
Автор: Дона Русо Морин
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Кръгозор"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-01-27
Нашата цена: 15.48 лв
 

Политически заговори, убийства и възмездие. И шест силни жени, които рискуват всичко в името на изкуството и любовта.

Флоренция, 26 април 1478 г.

Дългогодишната вендета между влиятелните родове Медичи и Паци заплашва да потопи Флоренция в кръв. На великденската литургия във Флорентинската катедрала членове на семейство Паци убиват Джулиано де Медичи. Брат му успява да се спаси и започва да отмъщава на заговорниците. По време на безредиците изчезва картина, на която са изобразени всички съзаклятници, и това кара Лоренцо Великолепни настървено да я търси, за да разкрие останалите си врагове.
Шест жени на различна възраст и с различно социално положение са обединени в тайно общество от дарбата си и от любовта към рисуването. Когато една от тях изчезва безследно и е обвинена в кражбата на картината и в участие в заговора, те активират цялата си изобретателност и творческите си умения, за да спасят приятелката си от сигурна смърт. С помощта на един от най-известните художници на онази епоха - Леонардо да Винчи, художничките разкриват една конспирация и на нейно място създават друга.
Елегантният и пищен стил на Русо Морин отвежда в сърцето на красивата, но и изпълнена с опасности ренесансова Флоренция. Вълнуваща история за зловещи заговори, за насилие и възмездие. И за шест силни жени, които рискуват всичко в името на изкуството и любовта.

Дона Русо Морин е автор на исторически романи и носител на няколко литературни награди. Завършила е университета в Род Айлънд. Освен че пише книги, рецензии за литературни списания и преподава творческо писане, Дона е работила и като модел и актриса. Живее заедно с партньора си Карл. Има двама синове.