Севилското причастие - Артуро Перес-Реверте

Севилското причастие
Автор: Артуро Перес-Реверте
Обем: 464 стр.
Формат в мм.: 135х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2016-10-08
Нашата цена: 15.75 лв
 

Книгата не е в наличност
"Книгите на Артуро Перес-Реверте са едно от най-изисканите удоволствия, предлагани от съвременната белетристика."

"Киркус Литерари Ривю"

Една стара църква в сърцето на Андалусия убива, за да се защити. Тайнствен хакер пробива защитната система на Ватикана и изпраща настоятелна молба директно в компютъра на Светия отец:
"Спасете църквата "Богородица със сълзите"!

Полусрутената барокова църква се намира в старинния център на Севиля и трябва да бъде разрушена. Но двама от най-яростните застъпници на унищожението й са загинали наскоро при тайнствени обстоятелства.
Нещастни случаи ли са отнели живота им - или убийства? Ватиканът незабавно изпраща отец Лоренцо Кварт, изискан и невероятно привлекателен свещеник от тайните служби на папската държава, за да проучи случая. В Севиля отец Кварт бива въвлечен в сблъсъка между застъпниците и противниците на църквата - суровият и консервативен свещеник на "Богородица със сълзите", които се радвана безрезервната преданост на енориашите си; младият и амбициозен вицепрезидент на севилската банка "Картухано", чиито интереси налагат унищожението на старата постройка; неговата съпруга Макарена - съвършена андалуска красавица и потомствена аристократка, чиято фамилия е тясно свързана с историята на църквата; майката на Макарена, херцогиня Нуево Естремо, елегантна възрастна дама, която страда от безсъние и е пристрастена към Кока-Колата; както и Онорато Бонафе, нечистоплътен репортер от клюкарско списание, чиято цел е да въвлече по възможност всички тях в скандал.
Отец Кварт постепенно бива оплетен от очарованието на Севиля - и от красотата на Макарена. Дните на старата църква са преброени, а той все повече се разкъсва между интересите на двата лагера и влиза в противоречие със свещеническите си обети.

"Севилското причастие" е книга, която искри от напрежение и увлича читателя с неповторимия чар на Севиля и пламенното вълшебство на Андалусия -поредният триумф на автора на "Деветата порта".