Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции - Мартин Линдстрьом

Малките данни. Дребните детайли, които разкриват мащабни тенденции
Автор: Мартин Линдстрьом
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2017-02-04
Нашата цена: 20.02 лв
 

Какво стои в основата на успешната марка? Желанието. Копнежът на милиони потребители, който чака да бъде открит и разгадан.

Мартин Линдстрьом, който заслужено може да се нарече Шерлок Холмс на маркетинга, пътува по целия свят в търсене на „малките данни“ – онези дребни знаци и улики, които водят всеки детектив до разбулването на голямата загадка. Търпеливо и методично той отбелязва всевъзможни детайли, нюанси, особености на поведението и начина на живот и извежда от тях съществуващи закономерности и общи характеристики за обществото и социалните групи в него. Като консултант на компании в най-разнообразни сфери на бизнеса, той прилага уникалния си подход, за да постави търговската марка в съзвучие с желанията и стремежите на нейната потребителска аудитория.

От тази книга ще научите как чифт износени маратонки, собственост на 11-годишно момче от Германия, извадили „Лего“ от финансова криза; как плюшеното мече в спалнята на една тийнейджърка допринесло за революционна промяна в продажбите на световна модна марка с 1000 магазина в 20 страни; и още много истински истории от практиката на Линдстрьом – поучителни, забавни и вдъхновяващи.