Историята на една чудесна любов - Карл-Юхан Валгрен

Историята на една чудесна любов
Автор: Карл-Юхан Валгрен
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-02-18
Нашата цена: 14.56 лв
 

В зимна бурна нощ през 1813 г. лекар е повикан да помогне на две раждащи проститутки. Едната ражда здраво момиченце, Хенриета, другата – нещо, което не може да бъде наречено иначе освен уродливо момче на име Еркюл, глухонямо и с телесни деформации, но с прекрасна душа и с дарбата да чете чужди мисли. Докато разказва историята за странния и колоритен живот на Еркюл, Валгрен ни въвежда в публичния дом, където е роден неговият герой, в приют за луди и йезуитски манастир, запознава ни с необикновените участници в пътуваща циркова трупа и пред нас постепенно изниква магическата картина на Европа от XIX в. Тази вълнуваща приказка е изпълнена с чудатости, но по същество е една изключителна любовна история.

„Като разходка из малките улички на готическото минало този роман е блестящ, а като нежна любовна история е незабравим.”

Тайм Аут

„Готическата притча на Валгрен, богата на символика от народната митология, привлича вниманието ни към взаимната обвързаност между лингвистиката, психологията и религията, при което нито за миг не жертва главозамайващото темпо на игривата приключенска история.”

Гардиън