Приказка - Йонас Т. Бенгтсон

Приказка
Автор: Йонас Т. Бенгтсон
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-02-18
Нашата цена: 13.65 лв
 

Дълбок и проницателен роман за бремето да бъдеш различен в съвременния свят

Едно малко момче расте без самоличност, но с любящ баща, който на пръв поглед винаги ще бъде до него. Двамата постоянно се местят и никога не се задържат на едно място за дълго. Те не спазват нормите на обществото. Детето получава нетрадиционно образование от баща си, тъй като е рисковано да ходи на училище, но това му отнема възможността да създаде трайни приятелства.

Десет години по-късно момчето вече е мъж. С фалшиво име и монотонна работа, той неохотно се опитва да живее според правилата на обществото. Но уроците получени от баща му, не могат просто да бъдат забравени...

„Приказка“ е дълбок и проницателен роман за бремето да бъдеш различен в съвременния свят. С едва доловимо втъкани теми за загубата на невинността, отчуждението и търсенето на идентичност, романът представлява уникално и брилянтно изображение на начина, по който всяко поколение оставя своя отпечатък върху следващите.

Критиците определят Йонас Т. Бенгтсон като „изключителен нов глас“, Суровият му реализъм и литературната зрялост са впечатляващи. С романа „Приказка“ той доказва, че е един от най-добрите скандинавски автори.