Философия. Малка енциклопедия - Мел Томпсън

Философия. Малка енциклопедия
Автор: Мел Томпсън
Обем: 220 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Хомо Футурус"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-05
Нашата цена: 17.20 лв
 

Когато общувате с други хора, вие използвате езика. Този език (освен ако не повтаряте само каквото сте чули) избликва от вашите мисли и възгледи. Те на свой ред идват от вашия житейски опит и от образованието ви, което пък е повлияно от нагласите и възгледите на обществото, в което сте израснали. Не можете да избягате от влиянието на идеите на други хора, но доколко ги осъзнавате?

Философията ви предлага възможност да изследвате основните въпроси и да видите какво мислителите от различни епохи са казали по тях. Това е ценно само по себе си, защото ви освобождава от ограниченията на възгледите, които заобикалящите ви не поставят под въпрос. Да разсъждавате върху проблемите от принципни позиции е естествен резултат от познанието ви по какъв път философите са вървели в техните трудове.

Философията прави по-ясни и собствените ви мисли. Колкото по-ясна е мисълта ви, толкова по-добре ще можете да изразите себе си и толкова по-точен ще е методът ви на проучване и вземане на решение за вашия живот.