Philadelphia Regalis. Корени и цвят - Ренета Инджова

Philadelphia Regalis. Корени и цвят
Автор: Ренета Инджова
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 158х210
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-05
Нашата цена: 17.80 лв
 

Тази книга се яви в опит за изследване на една предишна книга...
Исках да оставя на поколението след мен помагало или наръчник за усвояване на „Уроците на Рали“.
Вместо това се роди хрониката на моя род.
В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия.
Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.

От автора

Първа литературна творба на бившият премиер на страната Ренета Инджова е художествен исторически роман, лирично представящ над стогодишна родова идилия, който предлага на света модел за един високо-нравствен живот, посветен на висш Идеал.

Заглавието се състои наполовина от латинското название на билката ралица и наполовина от името на щата Филаделфия, на чиято почва Цветето - герой и посвещение на този текст, постига пълния си разцвет.

Ралица (1978 – 2014) е дъщерята на Ренета Инджова, а историята за нейното разцъфтяване и корени пръска светлина и топлина по целия спектър на обичта. За благословията да умее да обича родът, тръгнал от арменски бежанци, има природен талант, грижливо култивиран от поколение в поколение като „идилия“ под знака на „жертвата и посвещението“.

Книгата излиза от рамките на първоначалния замисъл и по думите на авторката „ ...се роди хрониката на моя род. В движението от корените към цветовете му и обратно, сред съдби, събития и животи в повторение търсех да открия генетичния код на една стогодишна семейна идилия. Нейния идеал посвещавам на моя (на)род.“

Philadelphia Regalis е светла, трепетна, лична, лирична и идилична книга, плод не толкова на едно „напрегнато от знаци и символи съзнание“, колкото на гордостта от всичко, което успява да постигне за 36-те си години на земята една „божествено зададена добродетелност с име на цветето Ралица“.