Изгубеният град - Дъглас Престън

Изгубеният град
Автор: Дъглас Престън
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-05
Нашата цена: 16.38 лв
 

Световноизвестният писател поема на експедиция, за да ни представи едно от най-великите открития на двадесет и първи век.
Вековна легенда. Древно проклятие. Пътешествие в сърцето на най-непроходимата джунгла в света.

В дебрите на Хондурас се намира районът Москития – едно от последните неизследвани кътчета на земята. Наречен в ранните карти Порта към Ада, той е сред най-опасните на планетата.

От времето на Ернан Кортес съществува легенда за „изгубен град“ с огромни богатства, скрит някъде в сърцето на Хондурас. Наричат го Белия град или Изгубения град на бога маймуна. През 1940 г. американски журналист твърди, че го е открил, но така и не представя доказателства.

Световноизвестният писател Дъглас Престън се присъединява към група учени в експедиция по следите на изгубения град. В непристъпна долина, оградена от стръмни планини, се разкрива ясен образ на простиращ се метрополис – доказателство не само за незнаен град, но и за загадъчна, изгубена цивилизация. Екипът се впуска в тази сурова и опасна джунгла, за да документира откритието. Налага им се да се борят с проливни дъждове, тресавища, непознати болести, насекоми, ягуари и смъртоносни змии.

„Изгубеният град“ е динамичен свидетелски разказ за едно от най-великите открития на ХХI век, наситен с интересна археологическа информация и колоритни истории за предизвикателствата, с които екипът се сблъсква.