Кодът на самоувереността - Кати Кей, Клеър Шипман

Кодът на самоувереността
Автор: Кати Кей, Клеър Шипман
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-03-11
Нашата цена: 13.65 лв
 

Днешните жени са по-образовани и квалифицирани отвсякога. И все пак в корпоративния свят и политиката, в науката и в медиите преобладават мъжете, а жените остават на заден план. В своята книга Клеър Шипман и Кати Кей твърдят, че една от главните причини за това е самоувереността. Или по-скоро липсата ù.

Какво всъщност представлява самоувереността? В каква степен допринася за развитието и успеха? Дали сме родени с нея? Може ли да се придобие съзнателно? Подхранваме ли самоувереността у децата си, или на­против – накърняваме самоуважението им?

Известните журналистки Клеър Шипман и Кати Кей се опитват да дадат отговор на всички тези въпроси, съчетавайки най-новите изследвания в генетиката, поведенческата психология и неврологията с лични наблюдения и истории. Нещо повече: те дават практически съвети, необходими на жените, за да заличат неравенството с мъжете и да постигнат онова, което наистина заслужават. Помагат и на майките да вдъхнат увереност на децата си да пораснат щастливи, смели и успешни.