Златните 8 - Стефан Ралчев

Златните 8
Автор: Стефан Ралчев
Обем: 308 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-04-22
Нашата цена: 13.76 лв
 

Това е историята на една сбъдната мечта. В тази книга ще прочетете истинската приказка на осем момичета, които с много труд, упоритост и талант успяха да достигнат до върха на световния спорт. Ще научите за всички трудности, за всички успехи, за сълзите, болката, лишенията, мечтите и разочарованията на осем деца, които се превърнаха в световни звезди.

„Златните 8“ разказва за дългия път на най-успешния отбор в историята на българския спорт. Националният ансамбъл по художествена гимнастика в периода 2009-2016 г. спечели общо 81 медала, включително и бронз на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

В книгата са използвани интервюта със златните момичета и техните треньори, както и текстове на спортисти от световна величина като Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Наско Сираков, Стефка Костадинова и Ирина Винер. Предговорът е на златното момиче Християна Тодорова.

Цитати от книгата:

След нашето футболно поколение за първи път видях и разбрах как цял един народ може да бъде обединен около отбор. И така съвсем естествено и заслужено златните момичета се превърнаха и в отбора на България.

Христо Стоичков

Успяха, защото можеха, знаеха и толкова го искаха! Успяха, защото двете с Ина бяхме до тях! Защото целият ни екип беше едно голямо сърце. Те се превърнаха в отбор – епоха!

Илиана Раева