Момичето преди - Дж. П. Дилейни

Момичето преди
Автор: Дж. П. Дилейни
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Софтпрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-04-22
Нашата цена: 16.37 лв
 

ПРЕДИ теб бе тя. СЕГА е мъртва.

Къщата е архитектурен шедьовър. Минималистичен интериор. Простор и светлина. Перфектното място да изтриеш болката. Да се преродиш. Но има правила. Загадъчният архитект, проектирал жилището, изисква желязна дисциплина и пълен контрол. Въпреки невероятните системи за сигурност този дом не е крепост, той е школа. Изисква, проверява, променя.
В мига, в който Джейн прекрачва прага на Фолгейт Стрийт 1, тя е покорена от усещането за хармония, което носи къщата, и привлечена от деспотичния й създател. Скоро обаче научава, че миналото на перфектното жилище е белязано с кръв. Ема – момичето, живяло тук преди, умира при неясни обстоятелства. Докато се опитва да разкрие мистерията, Джейн разбира, че общото между нея и Ема не е единствено невероятната външна прилика. И тя като Ема е на прага на ново начало след изживяна трагедия. Сега взема същите решения, доверява се на същите хора и е заплашена от същия край.

Преплитайки съдбата на две жени в калейдоскоп от болка, измами, смърт и двуличие, „Момичето преди” е хипнотичен роман в традицията на „Не казвай сбогом”. Книгата е първият психологически трилър на Дж. П. Дилейни – псевдоним на писател, публикувал бестселъри под различни именa. Още с излизането си се нарежда на челните места в класациите на New York Times, USA Today, Amazon, Barnes and Noble и UK Nielsen и вече е издадена в тридесет и девет страни. „Момичето преди” ще се появи и на голям екран под режисурата на носителя на „Оскар” Рон Хауърд, известен с филми като „Аполо 13”, „Красив ум” и „Шифърът на Леонардо”.

Дж. П. Дилейни разплита сюжета с изумително майсторство, а напрежението през цялото време не те оставя да си поемеш дъх.
Аз чета

В този психотрилър никой не е такъв, какъвто изглежда, всеки пази тайни, всеки лъже […] няма как да ви стане скучно, защото нови разкрития за същността на героите дебнат от всяка страница.
Chetivo.bg

До такава степен авторът успя да ме потопи в историята, че започнах да се плаша лекичко даже от своя дом.
Дневникът на един книжен тигър