Осъзнат живот. Как изгубваме и отново намираме себе си - Стивън Грос

Осъзнат живот. Как изгубваме и отново намираме себе си
Автор: Стивън Грос
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-05-13
Нашата цена: 14.08 лв
 

„ОСЪЗНАТ ЖИВОТ“ e необикновена книга за един обикновен процес: говорене, слушане и разбиране. Написана в жанра на психотерапевтичната проза, тя съдържа кратки документални разкази, синтезиращи професионалния опит на известния психоаналитик. Деликатно и афористично разказана, всяка конкретна история се разгръща като напрегнато детективско разследване, което поразява с развръзката си – онзи преломен момент в психоаналитичната работа, когато от дълбините на несъзнаваното се извлича истинската причина за човешкото преживяване.

Това са истории за всекидневния ни живот: за преживяването на смъртта, за предателствата на любими хора и за лъжите, които изричаме; за решенията и промените, които често са съпроводени с раздяла, загуба и скръб. Те ни учат на нов тип вглеждане и изследване на скритите мотиви, оформящи нашето съществуване.

„Блестящо съчетание между упорита психоаналитична работа, дълбоко състрадание и безкрайно любопитство към човешкото сърце. ”
Сънди Таймс

СТИВЪН ГРОС е американски психоаналитик с дългогодишна практика с пациенти. Завършил е Калифорнийския университет и Университета в Оксфорд. Живее и работи в Лондон. Преподава в Института за психоанализа и в Лондонския университетски колеж. „Осъзнат живот” е първата му книга – бестселър на „Сънди Таймс”, получила възторжени критически и читателски отзиви в много страни.