Езотеричното християнство. Том 1. Евангелието на Йоан - Светлозар Жеков

Езотеричното християнство. Том 1. Евангелието на Йоан
Автор: Светлозар Жеков
Обем: 348 стр.
Формат в мм.: 143х215
Издател: ИК "Асеневци"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-05-21
Нашата цена: 13.56 лв
 

Днес се намираме в специфичен космически момент, на прехода между две културни епохи (раси). Живеем в много забързано време и в отрязъка от около 80 години човечеството трябва да усвои дълбоките тайни на Божественото учение, за да продължи съществуването си в новата 6-та културна епоха. Езотеричното Християнското учение е изтъкано от закодирани тайни записани във различните части на Библията и Новия завет.
Тази книга е един опит да се разкрият част от тези тайни с помощта на беседите, лекциите и произведенията на големите езотерици на 20-ти век като Учителят Петър Дънов, Рудолф Щайнер и редица техни ученици и последователи. В книгата се разказва за следните кодирани събития и знания в Евангелията и особено в Евангелието на Йоан:
- космическата история за създаването на Слънчевата система и човечеството;
- с какво еврейския народ е допринесъл за успешната земна мисия на Христос Исус;
- Божествената конспирация за осигуряване на подходящо тяло на Христос Исус, с използването на: дубльор на Исус от - Назарет, Божествено-генно инженерство и помощта на цялата Божествена Йерархия;
- живота на Исус от Назарет от 12 г. до 30 г.;
- доклада на Пилат до император Тиберий;
- Евангелистите и техните Евангелия основа на езотеричното Християнство;
- езотеричното знание в Евангелието на Йоан: „В началото бе Словото“, Знаменията на Христос Исус, Родени от вода и дух, а не от плът, Репортажите на Йоан от диспутите на Христос с юдеите, Тайната вечеря, Майката на Исус, Бащата на Исус, Христос Исус;
- Йохан Кеплер, големия математик, астроном. астролог и езотерик на 17-ти век.

Поредицата „Езотеричното Християнство” се състои от три тома:
Том 1 – Евангелието на Йоан;
Том 2 – Евангелията на Матей и Марко;
Том 3 – Евангелието на Лука и Откровението на Йоан.

Светлозар Жеков обича страстно историята, литературата, живописта, музиката и туризма. Автор е на книгата „Богомилството – светлината на бездната“.