Буквар за 1. клас - Пенка Димитрова, Лиляна Ковачева, Мария Бончева, Невена Петрова

Буквар за 1. клас
Автор: Пенка Димитрова, Лиляна Ковачева, Мария Бончева, Невена Петрова
Обем: 112 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Просвета Плюс"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-05-29
Нашата цена: 7.28 лв
 

Букварът дава възможност за успешно обучение по начално четене през предбуквения и буквения етап на ограмотяването. Включеното учебно съдържание се характеризира с:

нагледност и достъпност;
интегралност и междупредметни връзки;
вариативност на учебните задачи;
диференциация на обучението.

През предбуквения етап методическата работа се извършва с опора на първата част на буквара и включва 10 урока за затвърдяване и обобщаване на знания и компетентности, овладявани в подготвителната група, за текст, изречение, дума, сричка и звук.
Буквеният етап включва 78 урока, от които 31 за нови знания и 47 за затвърдяване и обобщаване на знанията и уменията. Основният тип урок е за усвояване на нов звук и печатна буква. Включва следните компоненти: представяне на новия звук в различни фонетични позиции с опора на предметни картини, определяне на характеристиките на звука (гласен/съгласен) на основата на акустични и артикулационни особености; показване на печатната буква; четене на затворени и отворени срички, преоткриване на сричките в думи и четене на думи, словосъчетания, изречения, текст; задачи за диагностика на разбирането при четене.
Урокът за затвърдяване и обобщаване е насочен към систематизиране на знанията и уменията за четене и към пропедевтика на елементарни езикови компетентности.