Език за програмиране С - Д.Богданов, И.Мустакеров

Език за програмиране С
Автор: Д.Богданов, И.Мустакеров
Обем: 230 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Техника"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-10-27
Нашата цена: 12.74 лв
 

Известна е максимата, че всеки език за програмиране е съвкупност от правила и изключения, в която преобладават извлеченията. Общата концепция на езика С сякаш се старае да опровергае тази мисъл. Езикът има много добре замислени синтаксис и семантика, които позволяват във всички езикови конструкции да се следва принципът от общото към частното.

В С много изключения се превръщат в правила според общата логика на езика. В книгите за езика С няма да откриете изложение на неговата идеология. Ако в определен момент обаче зад строгите синтактични правила видите връзката и приемствеността между различните езикови конструкции, това означава, че у вас е проникнал духът на езика С.

Книгата дава пълно и систематизирано описание на програмния език от високо ниво С. Изложението на езика не е ориентирано към конкретна изчислителна машина, с което се постига универсалност и преносимост на езиковите конструкции. Машиннозависимите езикови средства са разгледани на основата на 16-разредните персонални компютри. Обясненията са придружени от илюстриращи примери. По-голямата част от примерите са записани на дискета, която се разпространява отделно. На дискетата са включени и някои допълнителни необходими функции, въпроси към примерите и отделни файлове с отговори на въпросите.

Книгата може да се ползва от начинаещи без специални познания за други алгоритмични езици, а също и от програмисти като справочно пособие.