Краят на средностатистическия човек. Как да бъдем себе си в свят, който обезличава - Тод Роуз

Краят на средностатистическия човек. Как да бъдем себе си в свят, който обезличава
Автор: Тод Роуз
Обем: 232 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-06-10
Нашата цена: 14.56 лв
 

Над средното ниво ли сте? Детето ви отличник ли е? Интроверти или екстроверти са важите служители? Всеки ден ни сравняват с някакви средни стойности и ни оценяват в зависимост от това доколко се доближаваме или отклоняваме от тях.

Предположението, че можем да установим потенциала на човек, сравнявайки го със средните стойности, е така дълбоко вкоренен, че дори не се поставя под въпрос. Тод Роуз обаче твърди, при това научно обосновано, че подобно оценяване е крайно погрешно.

Няма такова нещо като средностатистически човек.

Вие не сте такива; децата и служителите ви също не са. Всеки е уникален, всеки има своя специфичен талант. И това не са просто красиви, но празни думи, а доказан факт с огромно практическо значение. Макар да знаем, че хората се учат и развиват по различен начин, тяхната уникалност се претопява в училище, в университета и в бизнеса, тъй като тези институции са предназначени за митичния „средностатистически“ човек. Това усредняване, за което се предполага, че ще пасне на всеки, игнорира различията и не отдава нужното значение на индивидуалния талант. Време е за промяна.

Може да постигаме целите си далеч по-успешно, ако заместим принципите на усредняването с принципите на индивидуалността. Никой не е обикновен: използвайки необикновените си таланти, всеки от нас може да постигне успех в своята област. Време е да се възползваме от своята уникалност.