Печат към свободата. Бягство от Германия към Германия - Рюдигер фон Фрич

Печат към свободата. Бягство от Германия към Германия
Автор: Рюдигер фон Фрич
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 130х205
Издател: ИК "ФОНДАЦИЯ ЗА СВОБОДАТА ФРИДРИХ НАУМАН"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-06-16
Нашата цена: 7.28 лв
 

Германия, 1974 г. От почти 30 години страната е разделена. С построяването на Берлинската стена през 1961 г. „Желязната завеса“ между Германската демократична република и Федерална република Германия се е спуснала окончателно. Но стремежът на хората да се измъкнат от несвободата на източната германска държава и да се доберат до свободата на западната не е сломен. В онези дни вестниците са пълни със съобщения за неуспешни опити за бягство и за осъдени бегълци и помагачи.
През това лято Рюдигер фон Фрич и неговият брат Буркхард искат да помогнат на техния братовчед Томас и неговите приятели да избягат във Федералната република. Но опитът за бягство се проваля заради банален технически детайл. Петимата решават да опитат отново 14 дни по-късно. Не подозират обаче, че по това време - през юли 1974 г., Кипърската криза се приближава до своята драматична кулминация. Между Турция и Гърция – страните, през които преминават петимата млади мъже, зрее война...

„Смела постъпка и впечатляваща книга, която представя изключително нагледно горчивата действителност на германското разделение."

Ханс-Дитрих Геншер