Лято - Едит Уортън

Лято
Автор: Едит Уортън
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 130х210
Издател: ИК "Апостроф"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-07-02
Нашата цена: 12.73 лв
 

Емблематичен роман от автора на „Невинни години“ и „Итън Фром“ и носител на награда „Пулицър“

Сензационният за епохата си роман „Лято“ представя проекцията на портрета на новата жена – жената, която брани емоциите си и плаща висока цена за любовта си.

„Лято“ е наситена с емоции история за злоупотребата с невинността и наивността, за предаденото доверие, страстта, надеждата и изоставянето, за разбитите илюзии на младостта и суровата реалност, която неизбежно ни връхлита след изключително красив сън. Романът разглежда вечната тема за жената, способна да се отдаде на любов, която в действителност е илюзорна, фалшива и болезнена. Портрет на героинята може да бъде портрет на всяка една жена – намираща спасение в достойнството и доблестта да приеме обстоятелствата такива, каквито са.

Едит Уортън е третият носител и първата жена в историята, която получава престижната награда „Пулицър“ през 1921 г. Уортън е родена в Ню Йорк, а сред нейните най-близки приятели са Жан Кокто и Андре Жид, Синклер Луис, президентът Теодор Рузвелт и Скот Фицджералд. Специално място в живота ѝ заема великият американски романист Хенри Джеймс. „Невинни години“ и „Итън Фром“ са сред най-силните ѝ творби, а романът „Лято“ се превежда и издава за първи път в България.