Кралицата в сянка - Сандра Гуланд

Кралицата в сянка
Автор: Сандра Гуланд
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-07-02
Нашата цена: 15.84 лв
 

Клодет е дъщеря на провинциални актьори и от малка обикаля страната заедно с тях. Когато семейната трупа пристига в Париж, съдбата среща момичето с новата метреса на Луи XIV. Атене Монтеспан се нуждае от довереница и предлага на Клодет да й стане лична прислужница. Изкушена от обещания за богатство и лукс, тя приема с охота предложението само за да открие, че животът в кралския двор е сложен и измамен като този на сцената.

Атене има могъщи врагове, които кроят планове как да я премахнат и Клодет е въвлечена в свят на заговори, интриги и политически борби. Свят, който застрашава не само собствения й живот, но и този на близките й.

„Кралицата в сянка“ е завладяващ разказ за две решителни жени, чиито действия ще променят бъдещето на Франция.

„Фантастичен роман. Една разходка във времето, която не трябва да пропускате!“ Екзаминър

„Епично пиршество за сетивата, в което участват Молиер, Расин и самият Луи XIV, Краля Слънце.“
Мелани Бенджамин, автор на „Жената на авиатора“

„Достатъчно е да прочетете само първата страница - веднага ще разберете, че си имате работа с майстор-разказвач... Една лирична и пленителна книга, пълна с исторически събития, драми и емоции. Великолепно четиво.“
М. Дж. Роуз, автор на „Загадъчни ухания“

Сандра Гуланд (р. 1944 г.) е канадска авторка от американски произход, която пише исторически романи. Книгите й са международни бестселъри – издадени са в 17 държави, а общият им тираж надхвърля един милион.