Мъртвите сибирски полета. Том 2 - Виктор фон Фалк

Мъртвите сибирски полета. Том 2
Автор: Виктор фон Фалк
Обем: 528 стр.
Формат в мм.: 143х210
Издател: ИК "Сиела"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2017-07-02
Нашата цена: 15.48 лв
 

Научете края на забранената по време на социализма сага „Мъртвите сибирски полета“, завърнала се на български език за пръв път от 25 години!

Годината е 1860. За някои Русия означава бляскавото общество на Нева, великолепието на приемите в царския дворец, необятните възможности за власт и богатство. За други обаче тя е майка, която праща най-добрите и заслужили свои синове в Сибир, за да пеят песента на мъртвите. Александър II управлява цялата руска империя с желязната си ръка, а безмилостната му воля не се колебае пред нищо. Но дали потиснатите ще останат в ковчезите си, където са заровени живи, или ще се надигнат срещу ръката, която ги бичува?

Под блясъка на висшата аристокрация Русия е обхваната от ноктите на отчаянието и бедността, а хора, които бленуват да сринат стария свят и да съградят нов от руините му, са прегърнали здраво идеите на нихилизма. Предстоят сътресения, които ще променят цяло едно общество… и целия свят!

Обречена любов и революция се борят за надмощие в самото сърце на имперска Русия, тайната полиция дебне иззад всеки ъгъл, а краят на една ера неумолимо наближава – краят на династията на Романови.