Смърт в чужда страна. Вторият случай на комисар Гуидо Брунети - Дона Леон

Смърт в чужда страна. Вторият случай на комисар Гуидо Брунети
Автор: Дона Леон
Обем: 332 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Ентусиаст"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-07-15
Нашата цена: 14.24 лв
 

Във водите на един венециански канал се носи тялото на млад мъж – войник от американската база във Виченца. Жертва на грабеж. Или не?

Няколко дни по-късно млада и красива лекарка от същата база е открита мъртва в квартирата си след инжектирана свръхдоза хероин. Непредпазливост? Самоубийство? Или не?

Синьор Вианели от Милано – крупен индустриалец с връзки на най-високо ниво – става жертва на обир във венецианското си палацо и загубва две от най-ценните си картини. Класически случай на проникване с взлом. Или не?

Във всеки един от трите случая шефът на венецианската полиция ще приеме само първата, очевидна версия. Но комисар Гуидо Брунети е на друго мнение. Той обаче не подозира точно колко далеч от истината е очевидното обяснение. Опасно далеч – за него, за съюзниците му, за мнозина италианци… както и за собствените му представи за най-близките му хора – неговите роднини. Зад лъскавата фасада на правителството, на американската помощ, на красотата на Венеция се крие нещо тъмно и много зловещо. Нещо, което обичайното разрешаване на случая съвсем не може да унищожи.