Тайните на CSS. По-добри решения на често срещани проблеми в Уеб дизайна - Лиа Веру

Тайните на CSS. По-добри решения на често срещани проблеми в Уеб дизайна
Автор: Лиа Веру
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "ЗеСТ Прес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-07-23
Нашата цена: 50.00 лв
 

ПЪЛНОЦВЕТНО ИЗДАНИЕ с непубликувани досега съвети и трикове за CSS
В последните няколко години CSS претърпя трансформация, подобна на революцията на JavaScript през 2004 г. CSS се превърна от един изключително лесен език за стилизиране с ограничена функционалност до една сложна технология, определена от над 80 спецификации на W3C (включително и работни проекти), със своя собствена екосистема за разработка, свои собствени конференции и собствени платформи и инструменти.
В книгата „Тайните на CSS“ експертът към работната група по CSS на W3C, Лиа Веру, представя 47 непубликувани досега техники и съвети. Авторката показва как да се прилага аналитичен подход към всеки проблем в CSS и как да се постиганат оптимални, лесни за поддържане, гъвкави и съвместими със стандартите резултати в уеб дизайна. Но тя не се фокусира единствено върху дизайна, а разкрива как да се разрешават проблеми единствено с помощта на код.
В книгата Лиа Веру представя богата информация по следните основни теми:
• Фонове и рамки
• Форми
• Визуални ефеткти
• Потребителско изживяване
• Структура и оформление
• Преходи и анимации
• Типография

„Представените от Лиа Веру решения са единствени по рода си и благодарение на тази книга можете да се потопите в CSS и да постигнете каквото пожелаете. Дори ако смятате, че добре познавате CSS, гарантирам ви, че в тази книга се крият тайни, които очакват да бъдат разкрити.“
— Jeremy Keith

„..Малцина са онези, които са вложили повече усилия от Лиа Веру, за да ги открият и споделят със света. От нейните публикации до нейния принос под формата на достъпен код, както и до нейните динамични и интерактивни презентации по целия свят, Лиа е натрупала много голям опит и знания в областта на CSS. Настоящата книга представлява съвкупност от тези знания...“
— Eric A. Meyer

Лиа Веру е поканен експерт към работната група по CSS на W3C, която се занимава с проектирането на езика CSS; преди това Лия е работила като застъпник на разработчиците към W3C, организацията за уеб стандарти. В момента Лиа е изследовател в областта на Human-Computer Interaction към Масачузетският технологичен институт (MIT). Тя допринася за гилидията на разработчиците като списва свой блог, изнася лекции на международни конференции и пише популярни проекти с отворен код.