Честито, господине! - Азиз Несин

Честито, господине!
Автор: Азиз Несин
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Слънце"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-08-05
Нашата цена: 11.82 лв
 

Всепризнатият майстор на хумора Азиз Несин, ни предлага трийсет и два разказа, в които можем да се докоснем и да почувстваме неизчепраемото духовно и словесно богатство на гениалния сатирик. В разказите всеки може да открие себе си в онази общочовешка душевност, която ни прави еднакви – и слаби, и силни; и дребнави, и великодушни; и онеправдани, и облагодетелствани; и смешни, и достойни за възхита; и малки хора, и титани...
В сатиричните си разкази Азиз Несин усмива икономическото неравенство, бюрокрацията, невежеството, подмазвачеството, корупцията, политиката... И прави това чрез едно неподражаемо тънко чувство на присмех, в което вплита типичния местен народностен хумор.

Азиз Несин е романист, поет, сценарист, журналист, общественик. Роден през 1915 г.с името Мехмед Нусред, той е сред големите съвременни турски класици. В неговите сатирични разкази и романи основна тема почти винаги е социалното неравенство, бюрокрацията, невежеството, корупцията, поднесени с неговото чувство за присмех. Превеждан е на повече от трийсет езика. Умира от сърдечен удар през 1995 г.