Градът на огледалата. Трета книга от поредицата Проходът - Джъстин Кронин

Градът на огледалата. Трета книга от поредицата Проходът
Автор: Джъстин Кронин
Обем: 576 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Intense"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-08-12
Нашата цена: 20.93 лв
 

#1 Бестселър на NEW YORK TIMES

„Сензационен финал на трилогия, която ще остане в историята като едно от великите постижения на световното фентъзи.”
Стивън Кинг

Минахте през Проходът. Изправихте се пред Дванайсетте. Време е да навлезете в Градът на огледалата за последния сблъсък. Епосът на Джъстин Кронин стремително наближава края си, а оцелелите се готвят за второто пришествие на неописуемия мрак.

Светът, който познавахме, изчезна. Какво ще дойде на негово място?
Дванайсетте са унищожени и ужасяващата стогодишна власт на мрака, който се спусна над света, приключи. Оцелелите пристъпват отвъд стените, решени да изградят ново общество – и да мечтаят за изпълнено с надежда бъдеще.
Но далеч от тях, в мъртъв метрополис чака той: Нула. Първият. Бащата на Дванайсетте. Страданието, разкъсало човешкия му живот, го преследва, а омразата, разпалена от трансформацията му, пламти все по-силно. Яростта му ще бъде потушена само когато унищожи Ейми – единствената надежда на човечеството, Момичето от Никъде, което оцеля толкова време, за да спаси човечеството.
Светлината и мракът ще се сблъскат за последен път и накрая Ейми и приятелите й ще узнаят съдбата си.

„Градът на огледалата е поезия. Вълнуваща по всеки възможен начин, но в същото време поетична… Пищен стил, великолепен език и мрачно действие.”
The Huffington Post

„Шедьовър… С Градът на огледалата Джъстин Кронин поставя финал на може би най-добрия постапокалиптичен епос в пренаситеното ни с антиутопии време. Великолепно постижение във всяко отношение.” .”
The National Post

”Пристрастяващо четиво.”
The New York Times

”Изключителна… Заключението на апокалиптичния трилър на Кронин е изпълнено с всичките разбити сърца, радости и неочаквани драматични обрати, които събитията в Проходът и Дванайсетте предсказваха.”
Publishers Weekly

“Читателите, които търпеливо са чакали заключението на постапокалиптичната трилогия на Кронин, ще бъдат богато възнаградени с епична, сърцераздирателна книга. Градът на огледалата не само поставя подобаващ край на историята, но и въплъщава трогателното изследване на Кронин върху любовта едновременно като унищожителна сила и основна потребност, което откроява книгата сред другите антиутопии.”
Library Journal

“Един от онези редки автори, които работят на две различни нива, елегантно съчетавайки отлично написана фикция със спиращи дъха обрати.”
Fort Worth Star