Специални разузнавателни средства. Незаконосъобразно използване и прилагане - Пеню Грозев

Специални разузнавателни средства. Незаконосъобразно използване и прилагане
Автор: Пеню Грозев
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-09-01
Нашата цена: 12.90 лв
 

Настоящото издание представлява актуално изследване на една тема, която тревожи както професионалните юристи, така и гражданското общество в България. Развитието на техниката и ползването ѝ в разследването на престъпления повдига редица юридически, но и морално-етически въпроси. Настоящото изследване представлява аргументиран критически анализ на действащата правна уредба у нас, а също предлага някои предложения de lege ferenda, което го прави полезно както за практикуващите в сферата на наказателното право и процес юристи, така и за законодателя.

Пеню Грозев е последователно работи като младши съдия, следовател, преподавател по криминалистика, адвокат, а в периода 2014–2017 г. и като експерт в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Автор е на редица лекции в областта на наказателното право: „Разследване на измами“, „Разследване на престъпления по транспорта“, „Изменение на обвинението“, „Гражданският ищец в наказателния процес“, „Документни престъпления“ и др. Съавтор е на учебник по криминалистика, в частта, разглеждаща разследването на безстопанственост. Негови статии, анализиращи използването на СРС са публикувани в редица юридически списания и сайтове.