Среднощният диамант - Ришел Мийд

Среднощният диамант
Автор: Ришел Мийд
Обем: 520 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-09-23
Нашата цена: 13.67 лв
 

В „Среднощният диамант“ Ришел Мийд ни разкрива неподозирани дълбочини и пролуки в лъскавия и елегантен свят на „Бляскавият двор“, където се крие мрачната реалност на борбата на едно момиче за свобода.

Бежанка от ужасна война, Мира е прогонена от родината си и захвърлена в друга, която не желае да я приеме. Но по стечение на обстоятелства, които променят живота ѝ завинаги, тя получава шанс за ново бягство – сред коридорите на Бляскавия двор.

Бляскавият двор е училище по етикет със строги вътрешни порядки, което превръща момичетата от бедно потекло в истински дами, за които после намира богати съпрузи в Новия свят. Момичетата, които се стараят, могат да се надяват на блестящо бъдеще, толкова различно от всичко, което познават до момента. Но Мира отново се оказва жертва на предразсъдъци – не само от останалите момичета в Двора, но и от кандидатите ѝ за женитба.

На дневна светлина Мира свежда глава и учи порядки, които да я превърнат в просто поредната идеална съпруга, заедно с новите си приятелки – тайнствената Аделейд и амбициозната Тамзин. Когато слънцето залезе обаче, Мира готви съвсем различен план за действие – план, който може да доведе до обесването ѝ във Върховния съд на Адория.

„Среднощният диамант“ е необикновената история на момиче, което върви срещу целия свят, за да си проправи път към любовта, приятелството и може би дори свободата.

Авторката, която покори света

„Академия за вампири“ – бестселър номер 1 на New York Times

Повече от 8 милиона продадени бройки в цял свят

Преведена на повече от 30 езика

„Очарованието на Юга среща Моята прекрасна лейди. Романтиците ще се влюбят!“

School Library Connection