Земя на сенки - Елизабет Костова

Земя на сенки
Автор: Елизабет Костова
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 145х213
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-09-23
Нашата цена: 22.00 лв
 

„Земя на сенки“ съживява трагична история от недалечното минало на България и свързва континенти, поколения, хора и мирогледи в лиричен разказ за потресаваща злина, превъзмогната със силата на смелостта, човешкото благородство и състраданието.

Американката Александра Бойд идва в България – загадъчно и примамливо зелено петънце на картата на света, – поела по дирята на спомените и обзета от желание да изкупи вината си за изчезването на своя брат. Почти веднага след пристигането й в красивата европейска столица прищявка на съдбата поверява в ръцете й урната с праха на напълно непознат човек – Стоян Лазаров.

Александра се залавя да издири близките на Стоян и да им върне безценната реликва, но пътуването й ще постигне много повече – ще разбули човешки тайни, дълбоко заровени от деспотичен и компрометиран политически режим, ще изплете здрава мрежа от нови приятелства, ще изгради интригуващия облик на храбра страна, която се опитва да излезе изпод сянката на мъчителния си исторически опит.

По лъкатушния път на този изящен разказ Александра ще се помири със собственото си минало, ще се увери в благородната сила на човешката фантазия, мечти и несломим дух, ще намери покой и нова любов в равносметката от загубата.

Елизабет Костова е написала романите „Историкът“ и „Крадци на лебеди“, които я нареждат сред безспорните автори на бестселъри в класациите на The New York Times. Нейни разкази, есета и стихотворения са публикувани в периодични издания и антологии като The Mississippi Review, Poets & Writers Magazine, The Best American Poetry, The Michigan Quarterly, Another Chicago Magazine. Възпитаничка е на Йейл и на Мичиганския университет, където печели наградата „Хопуд“ за роман в процес на писане. Преподавател в университетски програми и семинари по творческо писане.

Съосновател в България на фондация „Елизабет Костова“, която активно стимулира и подкрепя творческите усилия на писатели и преводачи на български и английски език.