Забранени истории от Северна Корея - Банди

Забранени истории от Северна Корея
Автор: Банди
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-09-23
Нашата цена: 10.92 лв
 

Чудили ли сте се някога как живеят хората в Северна Корея? Как понасят пълната липса на свобода и отчайващата бедност? Какво мислят и чувстват? Дали им е останала човечност, или страшната диктатура ги е превърнала в марионетки – хора без мисъл, без воля, без мечти...

Книгата „Забранени истории от Северна Корея“ ще ви даде отговор на тези въпроси. Това е първата белетристична творба на севернокорейски писател, тайно изнесена и издадена извън страната. Не е известно истинското име на автора, а само псевдонимът му – Банди (Светулката), за да не бъде разкрит, репресиран и дори екзекутиран. Книгата включва седем разказа, документални по характер, но толкова въздействащи и поетични, че могат да разтърсят човека изоснови.

Казват, че в Северна Корея не се продават книги за любов­та, нито има песни за нея. И най-страшните репресии обаче не са успели да унищожат обичта в тази изстрадала земя. Настоящият сборник с разкази го доказва. Това са невероятни и ужасяващи истории, описващи реални събития през погледа на обикновени хора. В тях обаче са видни следите от човечност, стремежът към щастие и чувството за справедливост. В тази страшна действителност любовта пламти още по-ярко, смелостта е неподправена, а желанието за смисъл – още по-силно. Непоносимата реалност оголва докрай човешката същност, за да извади на показ най-тъмното и най-светлото лице на човека.