Социокултурна психология - наука на бъдещето - Майкъл Коул

Социокултурна психология - наука на бъдещето
Автор: Майкъл Коул
Обем: 451 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-11-02
Нашата цена: 10.92 лв
 

„Изключителна публикация в сферата на обществото и образованието." - Книгата е получила наградата на Harvard Univers Press за 1995 година.

... изглежда, живеем в период, в който ортодоксалностите вече губят притегателната си сила и има изобилие от нови възможности. Една подобна възможност е особено релевантна на това изследване: възможността да се върнем към ранните десетилетия на психологията и да тръгнем по път който не е бил поет: пътят, по който културата се поставя на едно равнище с биологията и обществото в оформянето на индивидуалната човешка природа. Името, което днес се дава на това начинание, е социокултурна психология.

Майкъл Коул

Изявеният психолог Майкъл Коул, известен с пионерските си изследвания в областта на грамотността, познанието и човешкото развитие, предлага многостранно обяснение на природата на социокултурната психология, какво е била и какво може да бъде. Тази книга представлява рядък синтез на теория и емпирични изследвания. Който оформя областта и ще стане основата на възникващата дисциплина.

Майкъл Коул е професор по комуникация и психология и е директор на Лабораторията по сравнително човешко познание в Университета на Калифорния в Сан Диего.