Психологията на практика - Санди Ман

Психологията на практика
Автор: Санди Ман
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 140х170
Издател: ИК "Книгомания"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-08
Нашата цена: 21.84 лв
 

История на психологията, науката за съзнанието.

Биографии на най-влиятелните съвременни психолози и на обикновените хора, допринесли за развитието на психологията.

Теории, оформили обществото, и експерименти, променили света.

Любопитни психологически явления – фройдистки лапсуси, фалшиви спомени и др.

Как да прилагате психологията, за да се чувствате по-щастливи, да овладявате гнева, да разберете, че ви лъжат, да помогнете на някого да спре да пуши, да подобрите паметта си и др.

Психологията е тема, която интригува много хора. И защо не? Все пак тя е посветена на човека и интересът към нея е съвсем естествен. Психологията изучава как мислим, чувстваме и действаме. Тя е наука за човешкото поведение, процесите, които го направляват, и влиянието на другите хора, средата и много допълнителни фактори.

Тази книга ще ви запознае и с някои от най-важните научни открития в областта на психологията, обяснявайки въздействието им върху живота ни днес. Книгата се състои от пет части, с които може да се запознаете или поотделно, или поред. Първо е щрихирана историята на психологията и различните дисциплини и професии, съставляващи нейната сфера. Това е от полза за всекиго, който смята да изучава психологията в дълбочина и евентуално да я превърне в професия.

Тази книга е откривателска експедиция в света на съзнанието – вдъхновяваща, образователна, забавна. Насладете се на пътешествието!