Времето отвътре - Хелън Дънбар

Времето отвътре
Автор: Хелън Дънбар
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-08
Нашата цена: 11.14 лв
 

Последното, което видях, преди колата да се вреже във водата, беше прелитащ орел на фона на небето.
Спомням си как скосените му криле изпълваха целия мръсен прозорец. Въздухът го издигаше високо, обещавайки му магия – изглеждаше свободен.
Мечтаех за тази птица.
Но вече нямам мечти.
Имам само спомени.

Разтърсваща история, разказана от първо лице, която отвежда читателя в ума на едно момче, преживяло насилия и опитващо се да се справи с посттравматично стресово разстройство.
- VOYA

Пет години след ужасяващ инцидент Горди Алън се опитва да превъзмогне случилото се с помощта на своя полубрат и най-добър приятел Кевин. Двамата се подкрепят, за да преодолеят трудностите, но точно когато изглежда, че нещата се връщат по местата си, биологичният баща на Горди отново се появява в живота му. Тази неочаквана промяна може да струва на 15-годишното момче всичко, включително и връзката със Сара – единственото момиче, спечелило доверието му. Бездната в ума на Горди става все по-дълбока, а от нея трябва да се измъкне сам. Дали обаче ще намери сили да го направи?

Книгата засяга важни въпроси, свързани с изживяването на психологическите травми в тийнейджърска възраст. Въпреки че историята е измислена, тя хвърля светлина върху проблеми като домашното насилие и последствията от него. „Времето отвътре“ е посветена на грижата, приятелството и любовта, които са спасителното въже по време на буря.

Хелън Дънбар е американска писателка. През годините работи като театрален критик, журналист и маркетинг мениджър. Пише по различни теми, но се съсредоточава върху тийнейджърските романи. Живее в Нашвил със съпруга си и дъщеря си. Хелън Дънбар е автор и на романа „Парченца от нашия живот“ (AMG Publishing, 2016), който разказва историята на тримата най-добри приятели Кал, Лизи и Спенсър.