Народни приказки от Италия -

Народни приказки от Италия
Автор:
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Виа Летера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-08
Нашата цена: 14.56 лв
 

„Народни приказки от Италия“ е сборник, който съдържа двадесет и три популярни истории и легенди от всички краища на страната. Необятното народно творчество на Италия ще ви преведе през света на всекидневието до света на вълшебното, от странните превъплъщения на приказните герои до жилавото остроумие на обикновените хора.

Книгата съдържа три раздела – „Народна мъдрост“, „Вълшебни приказки“ и „Басни с животни“. Всички заедно разкриват дълбоката връзка на човека с природата, учат ни да бъдем смели, търпеливи и изобретателни, когато преследваме мечтите си. Невероятните приключения и премеждия на героите ни карат да се замислим върху силата на човешките добродетели, приятелството, любовта и верността. Много от представените приказки съществуват в няколко варианта в различните краища на страната. ИК „Виа Летера“ се опита да представи най-популярните и най-вълнуващи италиански приказки за българската публика от подрастващи читатели. Текстовете са подходящи за деца между 8 и 14 годишна възраст.

Фолклорната традиция на Италия винаги е била източник на сюжети и идеи за някои от великите литературни и музикални произведения. Приказките са достигнали до наши дни благодарение на цяла поредица чудесни фолклористи. Чрез тях днес научаваме много за нравите и обичаите на страната, за общите стремежи и тревоги, за споделените мечти и идеали, които неизменно се предават от поколение на поколение на слънчевия ботуш.