Човекът, който виждаше отвъд лицата - Ерик-Еманюел Шмит

Човекът, който виждаше отвъд лицата
Автор: Ерик-Еманюел Шмит
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-08
Нашата цена: 15.47 лв
 

Писател, сценарист, драматург и режисьор, Ерик-Еманюел Шмит е обявен за един от петнадесетте най-четени автори в света. Произведенията му са преведени на повече от 40 езика, а книгите му са публикувани в над 50 страни. Авторът е носител на редица награди, като една от най-престижните сред тях е „Гонкур“ (2010).

На площада в малкия град Шарлероа в Белгия избухва взрив. Младият журналист Огюстен е там и вижда всичко... дори повече. След като е разпитан от полицията, той се впуска в приключението на живота си.

В „Човекът, който виждаше отвъд лицата“ Ерик-Еманюел Шмит продължава да изучава тайнствата на душата в един напрегнат роман, който умело преплита абстрактното с реалното. Той поставя фокуса върху изключително наболяла тема, която предизвиква множество дебати в обществото. С неподражаемия си изказ, Шмит успява едновременно да докосне сърцето и да разбуди разума. Да накара читателя да задава въпроси и да търси отговори.

Какво е да виждаш невидимото за останалите? Кое е онова, което ни мотивира да действаме или да останем неми свидетели на собствената си съдба?

Майсторски написан роман в типичния за Шмит ексцентричен, философски и вдъхновяващ стил.