Оцетът на милиардера - Бенджамин Уолъс

Оцетът на милиардера
Автор: Бенджамин Уолъс
Обем: 358 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Гурме"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2017-10-22
Нашата цена: 21.84 лв
 

Книгата е приковаващ разказ за странната история на най-скъпо продадената бутилка вино в света и за още по-странните и интересни хора, въвлечени в тази история.
Документалният бестселър проследява по завладяващ начин какво се случва с бутилка Chateau Lafite 1787 — вероятно закупена някога и притежавана от Томас Джеферсън, един от бащите-основатели на САЩ, известен със своята страст към виното.
Дали наистина тази бутилка е била погребана в парижка изба за повече от двеста години? Или е излязла на бял свят от таен нацистки бункер? Или пък изпод ръцете на един дяволски умел фалшификатор? Докато Бенджамин Уолъс разплита загадките, читателите се срещат с цял плеяда от крайно интригуващи играчи — от прочутия британски винен аукционер Броудбент, човекът с най-опитното небце в света, който коментира вината като красиви жени, през ексцентричния магнат на винените чаши Георг Ридел, до маниакалния колекционер на вино Харди Роденщок, открил бутилката.
Като проследява случая - от Лондон и Щатите, през Цюрих, Бордо или Мюнхен, авторът предлага една хипнотична история на виното, виненото колекционерство, търгове и страсти.
Изпълнена с напрежение и необичайно вълнуваща, тази документална творба представя една вероятна измама - може би най-значимата и майсторската след фалшификацията с дневниците на Хитлер; това е книга, която истински ще зарадва и вдъхнови всички ценители и по-напреднали любители на виното и неговия завладяващ свят. Удоволствието е сравнимо с насладата от бутилка Ch?teau Lafite от отлична стара реколта.

Отчасти детективски разказ, отчасти винена история, тази пикантна книга би запалила по виното и всеки, склонен да бъде изкушен. Удоволствието е сравнимо с насладата от бутилка Chateau Lafite от отлична стара реколта.