Манипулаторите са сред нас - Изабел Назар-Ага

Манипулаторите са сред нас
Автор: Изабел Назар-Ага
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-10-22
Нашата цена: 15.84 лв
 

Симпатични, чаровни, сдържани или направо тиранични, манипулаторите използват различни средства, за да постигнат целите си. Действайки подмолно, тези наши „близки“ – родители, спътници, познати, колеги – успяват да ни вдъхнат чувство за вина, да ни унизят и да посеят съмнението в душите ни, понякога да ни подтикнат към самоубийство. Кои са те? С какви средства да се предпазим от тези терористи на чувствата, които под видимия си чар прикриват волята си… да ни унищожат? Не, това не е нов епизод от „Нашествениците“ – това са манипулаторите, зловредна порода от собствената ни планета, срещу която Изабел Назар-Ага е решила да води война. За да избегнем капаните на повърхностната психология, добре е да поразсъждаваме върху начините на манипулиране, както правят например Жан-Леон Бовоа и Робер-Венсан Жул в „Кратко ръководство по манипулация в услуга на почтените хора“ (ИК „Колибри“, 2008); или да анализираме като Мари-Франс Иригоайен в „Моралният тормоз“ (ИК „Колибри“, 2016) перверзното насилие във всекидневието. Или, както прави Изабел Назар-Ага в „Манипулаторите са сред нас“, да проследим подмолните ходове на тези коварни индивиди и да ги разкрием. Надянали избраната от тях маска, те съблазняват, заплашват, изнудват или „стеснително“ се домогват до услугите ни. Техни жертви са главно хора пасивни, неуверени в себе си, неумеещи да отказват. Как да разпознаем манипулатора и как да се предпазим от него? Авторката разказва истински истории, запознава читателя с правилата на контраманипулацията и дава практически съвети, които си струва да се последват.

Изабел Назар-Ага (р. 1963 г.) е завършила психомоторика в Медицинския факултет „Питие-Салпетриер”, практикува софрология и невролингвистично програмиране. Специализирала е поведенческа и когнитивна терапия, води курсове по себеутвърждаване и самоуважение, има частен кабинет в Париж, където ръководи стажове по личностно развитие, комуникация и управление на стреса. Автор е на 4 книги по тази тематика. Провежда и семинари на тема „Да се опълчим на манипулаторите”, за да помогне на жертвите на манипулация и морален тормоз.

Безспорният й бестселър „Манипулаторите са сред нас”(2013) е преведен на 12 езика. От книгата са продадени повече от 200 000 екземпляра.