Животът, който загърбваме - Алън Ескенс

Животът, който загърбваме
Автор: Алън Ескенс
Обем: 304 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-11-05
Нашата цена: 14.56 лв
 

Джо Талбърт получава рутинна задача за курса по английски в университета – да интервюира непознат човек и да опише накратко живота му. Той се отправя към близкия дом за възрастни хора, където се надява да открие герой за писмената си работа. Вместо това среща Карл Айвърсън – изнасилвач и убиец, прекарал трийсет години в затвора и преместен в хоспис да изживее последните си дни.

Има ли смисъл да се описва историята на подобен човек? Не след дълго обаче Джо започва да се съмнява, че нещата са такива, каквито изглеждат. Карл се оказва герой от Виетнам. Може ли в един човек да се съчетаят доблестта на воина и жестокостта на убиеца? С помощта на съседката си Лайла Джо възнамерява да намери отговора. Междувременно обаче трябва да реши множество лични проблеми: да помогне на лабилната си майка, да се погрижи за брата си аутист и да се справи с призраците от миналото си.

Нишка по нишка Джо разплита мрежата от загадки около присъдата на Карл. Но докато той и Лайла навлизат все по-дълбоко в случая, залозите се вдигат. Ще успее ли Джо да разкрие истината, преди да е станало твърде късно? Готов ли е да заложи живота си, за да помогне другиму?

Изпълнен с множество обрати, романът повдига редица важни въпроси: Можем ли да загърбим чуждото страдание в преследване на личното щастие? Как да живеем с вината и съжалението за миналото? Каква е цената на изкуплението и готови ли сме да я платим?

Алън Ескенс е бестселъров автор на USA Today. Той е носител на наградата "Бари", награда за книга на "Минесота", награда "Роузуд" и наградата "Сребърен фалшион", а също е финалист на наградите "Едгар", "Трилър" и наградата "Антъни". Дебютният му роман, "Животът, който загърбваме" е публикуван на 16 езика и се разработва за игрален филм.

Алън има журналистическа степен от Университета в Минесота и юридическа степен от университета "Хамлийн". След като е завършил юридическия факултет, учи творческо писане по програма в Минесота държавен университет Манкато, както и в Литературен център и Летен писателски фестивал Айова.

Алън е израснал по хълмовете на централнен Мисури. Сега живее със съпругата си Джоуи в Минесота, където наскоро се оттегли от правната си практика, за да посвети цялата си енергия на писането на романи.