Мъжът, какъвто е - Дейвид Салаи

Мъжът, какъвто е
Автор: Дейвид Салаи
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Милениум"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-11-05
Нашата цена: 17.19 лв
 

Сборник с разкази или роман? Критиците спорят ожесточено за жанра, но са единодушни – книгата на Дейвид Сàлаи е майсторско литературно постижение. Не само заради проникновеното изследване на основния въпрос, който споява в едно деветте различни истории в нея – какво е да си мъж днес, в началото на ХХI век, - а и заради живия, богато нюансиран език, чийто задъхан ритъм увлича читателя в доставящо огромна наслада пътешествие из цяла Европа и навътре в душевния мир на многоликия съвременен мъж.

Стилът на Сàлаи е несравним, отличава се с невероятен минимализъм и лекота. Авторът има дарбата само с няколко щриха да обрисува както природен пейзаж, така и взаимоотношенията между двама души.
„Ню Йорк Таймс”

Една от най-силните страни на Сàлаи е, че той успява да разкрие ограниченията на своите герои – и нерядко тяхната смешна страна, – без да им се подиграва и без да ги съди. …В тези страници читателят ще намери пиршество за душата, както и нови доказателства, че Сàлаи наистина е сред най-големите млади дарования в английската литература.
„Обзървър”

Този сборник – тъй като за мен това е сборник с разкази – е най-доброто, излязло изпод перото на съвременен английски автор. …Най-голямото му постижение е литературното майсторство, проявяващо се в категоричен отказ от всякакви клишета и несръчни измислици. …Стилът на Сàлаи е виртуозен както в природните описания, така и в разреза на психологическото състояние на героите.
„Гардиън”