Лабиринтът на духовете - Карлос Руис Сафон

Лабиринтът на духовете
Автор: Карлос Руис Сафон
Обем: 736 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2017-11-25
Нашата цена: 27.21 лв
 

Барселона в края на 50-те години. Даниел Семпере вече не е детето, открило Гробището на забравените книги и романа, променил завинаги живота му. Загадката около смъртта на майка му Изабела го е обсебила изцяло, а съпругата му Беа и верният му приятел Фермин напразно се опитват да събудят отново интереса му към настоящето.

Но мистерията се заплита, когато една мрачна тайна простира своите мрежи от недрата на управляващия режим. Тогава на сцената се появява Алисия Грис – душа, родена от сенките на войната, за да разбули скритата история на семейството, макар и на страшна цена.

В „Лабиринтът на духовете“ сагата, започната със „Сянката на вятъра“, се разгръща с цялата си мощ, отдавайки почит на света на книгите и на магическата връзка между литературата и живота. Сафон пресъздава своята готическа Барселона в наелектризиращ разказ за страсти, интриги и приключения, в който фантазията се преплита с реални събития от недалечното минало на Испания.

Карлос Руис Сафон е един от изтъкнатите автори на съвременната литературна сцена и най-четеният испански писател след Сервантес. Творбите му са преведени на повече от петдесет езика. Сагата за Гробището на забравените книги е един от големите феномени на съвременната литература на пет континента.

Ка́рлос Руи́с Сафо́н (1964) е испански писател от каталонски произход.

Ка́рлос Руи́с Сафо́н е роден на 25 септември 1964 г. в Барселона, Испания. От малък мечтае да бъде писател. Учи в йезуитското училище „Сан Игнасио“ в квартал Сария на Барселона. Започва да учи журналистика, но още първата година получава предложение за работа в областта на рекламата. Издига се до творчески директор на голяма агенция в Барселона. От 1993 г. до 2006 г. живее в Лос Анжелис, където работи като сценарист, след което се връща в Барселона. През 1992 г. решава да се откаже от рекламата и да се посвети на литературата.

Литературната му кариера започва през 1993 г. с публикацията на серията юношески романи „Мъглата“ – „Принцът на мъглата“ (El príncipe de la niebla), „Среднощният дворец“ (El palacio de la medianoche), „Септемврийска светлина“ (Las luces de septiembre) (по-късно обединени в „Трилогия на мъглата“) и „Марина“ (Marina).

През 2001 г. публикува първия си роман за възрастни – „Сянката на вятъра“ (La sombra del viento), преведен на повече от 30 езика и издаден в над 40 държави в тираж над 10 милиона екземпляра. Следващият му роман – „Играта на ангела“ (El juego del ángel), е публикуван през 2008 г. от барселонското издателство Planeta в милионен тираж. Следващият роман на Сафон – „Затворникът на рая“ (El prisionero del cielo) е издаден през 2011 г.