Жените на Варшава - Георги Марков

Жените на Варшава
Автор: Георги Марков
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2017-12-16
Нашата цена: 15.48 лв
 

Изданието съдържа краткия роман „Жените на Варшава”, написан от Георги Марков в края на 60-те като новела и допълнен и редактиран от него, след като той напуска България.

В книгата са включени и разказите и новелите, включени и в първото издание на „Жените на Варшава”, като обединяващата им тема са жените и любовта.

Самият роман „Жените на Варшава” е едно от най-емблематичните произведения на Георги Марков като писател.

Новото издание е с предговор от Георги Господинов.

„Жените на Варшава“ може да бъде четена като книга за спасителната сила на историите и за тяхната пагубна мощ. За отровата на историите, която лекува и усмъртява…

- Георги Господинов

Двама мъже се срещат на обгорения от слънцето и гъмжащ от змии Джендем баир в Странджа планина. Единият от тях – завърнал се от Варшава бохем, носи със себе си истории за жени, любовни авантюри, приключения по градските покриви, бунт и страст. Другият – престарял пастир, живеещ сам сред чукарите, разказва за извори, самодиви, богове и нестинари.

Къде се крие тайната на щастието и смисълът на живота – в отшелничеството или в живия градски живот?

„Жените на Варшава“ е роман, изпълнен с мистика, красота и любов и смисъл. Георги Марков се гмурка дълбоко в недрата на човешката душа, където има и бисери, и чудеса, и мрак.

В това издание ще намерите романа „Жените на Варшава” в неговия напълно завършен и нецензуриран вид. Георги Марков допълва и редактира своята творба през 1971 г., след като вече е напуснал България.

Тук са включени и разказите и новелите „Подялба на вещите“, „Бомбаджии“, „Жена“, „Осмица спатия“, „Асансьорът“ и „Голямото подземно бучене“.