Забраненият избор на храни. Книга 10 от Какво скриха от нас - Марко Пицути

Забраненият избор на храни. Книга 10 от Какво скриха от нас
Автор: Марко Пицути
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Atea Books"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-01-14
Нашата цена: 19.36 лв
 

Храната вече не е тази от онова време и за да получим витамините от един портокал от 30-те години на миналия век, днес трябва да изядем осем. Плодовете и зеленчуците са почти без никакъв вкус и във всеки един продукт намираме следи от токсични вещества, които са в основата на много заболявания. Всемогъщи мултинационални компании използват генетиката, за да патентоват храните си, и да завладеят световния хранителен пазар, а само малцина учени сигнализират за опасните научни манипулации, чиято единствена цел е максималната печалба. Почти всички фуражни суровини на животновъдните ферми са заменени с генетично модифицирани продукти и висококачествените досега храни в магазините вече са заразени от храната, с която се хранят животните. Въпреки това, изследователите на нутригенетиката управляват една научна и културна революция върху изключителните ефекти от правилния начин на хранене: активирайки ценни гени на нашата ДНК, деактивирайки тези, които са дефектни, изцеляване от болести или предотвратяването им без прием на лекарства.

Здравето е най-голямото ни богатство и си струва да знаем за опасностите от промишлената храна, продуктите, които трябва да се избягват, и как да прилагаме новите открития в ежедневието си.

Който контролира храната, контролира хората! Хенри Кисинджър

В книгата ще прочетете още за:

Високорисковите храни

Лобитата и контролътн на пазара на храните

Пестицидите

Инвазията на ГМО в храните

Облъчените храни

Ендокринните разрушители

Промишлените подсладители

Нутригеномиката – новото оръжие срещу стареене

Марко Пицути (Рим, 1971 г.) – бивш офицер от армията, доктор по право, писател, научен изследовател и лектор, е считан за един от водещите експерти по разкриване на секретна информация. Работил е в най-престижните държавни институции на Италия (Камарата на депутатите, Сената на Републиката и Държавния съвет). Някои от неговите най-противоречиви експерименти в областта на науката (нискоенергийни ядрени реакции, ефектът Biefeld-Brown, безжично предаване на енергия и пр.) са излъчени от националните телевизионни оператори. В областта на научните открития си сътрудничи с Музея за енергийни ресурси в Рим и по време на TEDx Bologna 2011 поставя нов световен рекорд за безжично пре- даване на енергия, прилагайки изключително технологията на Тесла от края на XIX в. (без системата witricity, патентована от MIT). Автор е на "Забранените научни открития", "Забранените археологически открития", "Срити манипулации", "Забранените научни експерименти", "Забранените лекарства, които лекуват", "Търговия с душите ни". Книгите му бързо се превръщат в бестселъри в международен мащаб и са публикувани в 18 страни.