Толкова секси, толкова рано. Как да защитим децата си в днешния сексуализиран свят - Даян Е. Левин, Джийн Килбърн

Толкова секси, толкова рано. Как да защитим децата си в днешния сексуализиран свят
Автор: Даян Е. Левин, Джийн Килбърн
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2018-02-10
Нашата цена: 13.65 лв
 

Прашки, подплатени сутиени и предизвикателни дрехи за малки момиченца. Тениски с надпис „Магнит за мадами“ за едва проходили момченца. Попкултурата и технологиите заливат децата ни с порой от сексуални послания, при това на все по-крехка възраст. Сексуалното съдържание присъства в телевизионни предавания, в книги, филми, видеоигри и дори в анимационни филмчета. Горещи млади попзвезди, облечени в провокативни дрехи танцуват съблазнително, докато пеят песни със сексуален подтекст. Такива продукти се рекламират агресивно на децата ни; тези звезди са пример за подражание на малките ни дъщери и обект на желание на синовете ни. Корпорациите печелят от тази обезпокоителна тенденция и без да разбират напълно какво виждат или правят, децата ни затъват във все по-големи емоционални и социални проблеми. Някои дори се впускат преждевременно в сексуални експерименти. Родителите недоумяват: Как се случи това? Какво можем да направим?

Д-р Даян Е. Левин и д-р Джийн Килбърн, международно признати експерти съответно по ранно детско развитие и влиянието на медиите върху децата и тийнейджърите, предлагат на родителите изпитани стратегии да се противопоставят на атаката. Пълна с хитри идеи, полезни примери и истински истории на семейства с подобни проблеми, книгата ще покаже на родителите как да обсъждат деликатните теми открито и ефективно. И най-важното: ще им помогне да предпазят децата си от преждевременно съзряване и да им осигурят възможността да си бъдат просто деца.

д-р Даян Е. Левин е професор в колежа Уийлок в Бостън, където повече от двадесет и пет години тренира професионалисти и педагози на деца в ранна детска възраст. Левин има бакалавърска степен по детското развитие от Университета Корнел и магистърска степен по специално образование от колежа "Роук", както и интердисциплинарна докторантура по социологията на образованието и детското развитие от Университета Туфс.

Като международен експерт, Левин помага на родителите и професионалистите да разбират и да противодействат на вредните последици от обществени бедствия като насилие, война, медии и търговската култура върху децата. Тя води над тридесет вида консултации, обучения и семинари за родители и учители в САЩ и в страни като Австралия, Великобритания, Гърция, Ямайка, Нова Зеландия, Португалия, Ирландия и Южна Корея.

Джийн Килбърн е педагог по образование, но е международно призната за своята пионерска работа в сферата на рекламата на алкохол и тютюн, както и на имиджа на жените в рекламата. Списание "Ню Йорк Таймс" я нарече един от трите най-популярни лектори в колежа. Тя прави и много документални филми, разкриващи света на рекламата и тъговията, сред които и "Не мога да купя любовта ми": Как рекламата променя начина, по който мислим и чувстваме.

Тя е и чест гост и коментатор в популярни радио и телевизионни предавания. Също така е и старши научен сътрудник в центровете за жени на Уелзи.

Живее в Нютон, Масачузетс.